aftelverstoppertje

aftelverstoppertje

Speluitleg

1 iemand (de zoeker) gaat op de grond zitten zonder te kijken, en telt af van bv 30 naar 0. Ondertussen verstopt iedereen zich. Als de zoeker aan 0 is mag zij/hij opkijken en zeggen wie hij/zij kan zien (bij naam noemen). Dan begint de zoeker (op sein van leiding, bv fluitsignaal) af te tellen van 29 naar 0, zonder te kijken. Nu loopt iedereen vanuit zijn/haar verstopplaats naar de zoeker, tikt deze en verstopt zich terug. Als de zoeker aan 0 is, mag hij/zij weer opkijken, zeggen wie hij/zij ziet. Dan telt hij/zij af van 28 naar 0, van 27 naar 0, ... Iedereen die hij/zij ziet na het aftellen valt af en zet zich apart. Je kan afspreken dat de afvallers mogen meehelpen met namen noemen, of net niet...

Variaties

De zoeker kan ook van 30, dan van 25, van 20, ... aftellen, om het spel wat vlugger te laten verlopen, of om het spannender te maken.

Opmerkingen

Zorg ervoor dat de leden niet te ver moeten lopen om zich te verstoppen, ze moeten toch weg en weer kunnen lopen in ongeveer 20 tellen (als de zoeker begint met aftellen van 30 naar 0) Hou er ook rekening mee dat niet alle kinderen van ongeveer 7 jaar kunnen aftellen van 30 naar 0.

Materiaal
    Organisatie
    Chirojeugd Vlaanderen

    Leeftijd

    6
    tot
    12 jaar

    Aantal spelers

    8
    tot
    30 spelers
    Duur
    0 minuten
    Aantal groepen
    1 groep
    Terrein
    Intensiteit
    zwaar