Pizzaspel

Pizzaspel

Speluitleg

Inkleding

Er zijn twee (of meer) pizzaria's in het dorp, maar er zijn slechts genoeg klanten voor eentje. De twee pizzeria's zullen de klanten dus naar hun moeten lokken door de lekkerste pizza te maken. Dit doen ze door geld te verdienen door jobs te doen en met dit geld ingrediënten te kopen om pizza te kunnen maken.

Doel

Met de ploeg een zo lekker mogelijke pizza maken en zo de 'klanten' (de leiding) overtuigen dat hun pizzeria de beste is.

Speluitleg

De kinderen worden eerst in twee ploegen verdeeld en kiezen elk een naam voor hun pizzeria. Daarna wordt er een soort een tegen allen gespeeld: verschillende opdrachten die ze als ploeg moeten volbrengen met een geldbeloning naargelang de moeilijkheidsgraad van de opdracht (zie bijgevoegd document onderaan). Met dit geld kopen ze op het einde de ingredienten voor hun pizza in de supermarkt (ook in bijgevoegd document). Terwijl de pizza in de oven zit kunnen ze hun pizzeria versieren.

Volledig op het einde komen de klanten, de leiding dus, langs in de pizzeria's en proeven van de pizza. De ploeg die op het einde de lekkerste pizza maakt volgens de klanten is gewonnen. Daarna eet de ploeg de rest van hun pizza op.

Materiaal
Pizzabodem, tomatensaus, mozzarella en andere toppings naar keuze. evt koksmutsen als verkleedkleren.
BijlageGrootte
Bestand pizzaspel.docx1.21 MB
Organisatie
Chirojongens Sint-Jan-Berchmans Berlare
Duur
150 minuten
Intensiteit
matig