Alienspel (omgekeerd spel)

Alienspel (omgekeerd spel)

Speluitleg

INKLEDING:

De kwiksleiding wou geen leiding staan vandaag en kwamen onderweg deze 3 gekke aliens tegen. Zij wouden dan wel eens een chiro geven want ze zijn op hun planeet ook leiding. Maar tijdens het geven van de chiro zijn er toch maar wat rare dingen… Ze doen alles, maar ook echt alles anders. 

DOEL:

Een chiro beleven zoals ze dat op de planeet van de rare aliens ook doen.

SPEL:

We komen de tent in helemaal confused, vragende of dit de kwaks zijn ofzoiets. Heel het spel lang doen we alles verkeerd en snappen we niks van het hele chirogedoe op aarde

Trefpluim

- Trefbal maar iedereen heeft een badmintonrakket. De bal wordt vervangen door een pluimpje.

Ontrouwe echtgenoot

- Ontrouwe echtgenoot maar iedereen ligt alleen in een cirkel buiten 2 personen die op mekaar liggen. De onderste hiervan knipoogt naar iedereen buiten 2 personen. Nu moeten degene waar niet naar geknipoogt is, proberen op de onderste persoon te kruipen. Degene die vanboven ligt probeert dit te vermijden. 

Stoelenloop

- Stoelenloop maar je moet de stoel telkens recht zetten als je loopt. Om te winnen moet je naast je omvergeduwde stoel gaan liggen.
Extra moeilijkheid: achteruit lopen

Tikkertje

-  Iedereen is de tikker, buiten 1 persoon. De tikkers proberen die te tikken (op giga veld). We kunnen proberen om iedereen het doelwit te maken, want duurt wss niet lang


Schipper mag ik overvaren

Eén deelnemer is de "schipper". Deze schipper zegt een bepaalde

voorwaarde en enkel de deelnemers die hier niet aan voldoen mogen

overlopen Kinderen die wel aan deze voorwaarde voldoen mogen ook

oversteken, maar zullen door de schipper achtervolgd worden tot ze door

hem getikt worden. Ze doen dit aan de ene kant met kleuren en aan de andere kant, doen ze dit met opdrachten. Bv: je mag niet overwandelen → moeten lopen, huppelen, rollen, …

Tiktak boem

We gaan allemaal zitten in een cirkel en spelen normale tiktak boem, maar al zittend. Als je dood bent moet je gaan rechtstaan met je benen open (en gedraaid naar de persoon naast u). Degene met de bal moet nu onder je benen kruipen om de bal door te geven. 

Schoenenpetanque

Er wordt een doel gesteld. Het is de bedoeling dat de deelnemers hun

schoen zo ver mogelijk van het doel wegschoppen.

De leiding zegt

We spelen de leiding zegt/ simon zegt. Wanneer er gezegd wordt de leiding zegt, mogen ze de actie niet uitvoeren. Wanneer dit wel gezegd wordt, wordt het wel uitgevoerd.

Doktertje knoop

We maken 1 grote cirkel, 1 iemand blijft erbuiten. Nu gaat deze persoon een knoop leggen in de cirkel. Daarna moet de groep proberen uit de knoop te geraken. 

Dirigentje

Iedereen wordt apart gepakt en krijgt oftewel: de rol van dirigent, de naam van de dirigent, of helemaal niks (1 persoon). De groep probeert de persoon die de dirigent niet weet te vinden.

MATERIAAL:

  • badmintonrakketten

  • verkleedkleren

  • 2 stoelen

  • pluimpje

  • doel voor stoelenpetanque

  • kegels

Organisatie
Chiromeisjes Ramsel
Duur
120 minuten
Terrein
Intensiteit
matig