Peter- en metercoaching: dashboardmethodiek

Peter- en metercoaching: dashboardmethodiek

Speluitleg

De peters en meters krijgen elk een afbeelding van een dashboard. De verschillende functies op het dashboard komen overeen met een taak/aspect van het peter- of meterschap.

Verloop: 

Bij verschillende onderdelen van het dashboard hoort een vraag die betrekking heeft op de peter- of metertaak. De peetjes en meetjes bereiden de antwoorden eerst voor zichzelf voor. Daarna overloop je alles in groep.

  1. Stuur: Zit je op de goede koers? Of zou je liever eens een nieuwe weg inslaan? Zou je het stuur wel eens volledig willen omgooien?
  2. Toerental: Draait jouw engagement momenteel op een hoog toerental? Wat is de evolutie van dat toerental tot nog toe geweest?
  3. Dieselmeter: We zitten halverwege het jaar, hoeveel diesel zit er nog in jouw tank?
  4. Merk:  Ben je content met het merk waarmee je rijdt (= de groep of het gewest waar je peter of meter van bent)? Of zou je liever met een ander merk rijden?
  5. Toeter: Lukt het jou om alarm te slaan als er iets niet goed gaat met dat gewest of die groep? Of vind je het moeilijk om dat daar ter sprake te brengen?
  6. Klok: Hoe zit het met de tijdsinvestering binnen je peter- of metertaak? Hoeveel tijd stop je erin (aantal vergaderingen, overleg met groeps- of gewestleiding, bijspringen bij activiteiten, enz.). Vind je die tijdsinvestering haalbaar?
  7. Ventilatie: Is er nog iets van je peter- of metertaak waarover je zou willen ventileren?
  8. Radio:  Krijg je genoeg klanken? Lukt de informatiedoorstroom (in beide richtingen: nationaal-verbond-gewest en omgekeerd)?
  9. Contact : Hoe verloopt het contact met het gewest of de groep waar je peter of meter van bent? Moet je zelf het contact opzoeken of word je op de hoogte gebracht? Heb je een  voet binnen bij dat gewest of die groep, word je warm onthaald?

EXTRA: uitnodiging in thema: 'keuringskaart' .

Materiaal
Per persoon een afbeelding van een dashboard, Schrijfgerief
BijlageGrootte
Afbeeldingspictogram dashboard_voor_evaluatiemethodiek.png453.54 KB
Organisatie
Chirojeugd Vlaanderen

Leeftijd

18
tot
26 jaar
Duur
30 minuten
Intensiteit
rustig