Holland VS België

Holland VS België

Speluitleg

Klaarzetten en voorbereiden

  • Onthaal: Verdeel de groep in twee teams (Nederland vs België) en geef elke deelnemer een gezichtssticker of schmink in de kleuren van hun land. Hang de vlaggen zichtbaar op om de teamgeest te versterken.
  • Belgenmop vs Hollandergrap: Vraag de teams vooraf om moppen voor te bereiden over het andere land. Zorg voor een leuke, ongedwongen sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om te lachen.

Verloop van het spel

  • Onthaal en groepsindeling: De deelnemers worden verdeeld in twee groepen: Team Nederland en Team België. Elk team ontvangt vlaggen en gezichtsstickers in de kleuren van hun land.
  • Ronde 1: Quiz
    Beide teams beantwoorden om beurten vragen over het andere land. Voor elk goed antwoord verdienen ze een punt. Thema’s kunnen zijn: nationale gerechten, feestdagen, bekende mensen, enz.
  • Ronde 2: Touwtrekken
    De teams strijden in een traditionele krachtmeting: touwtrekken. Het winnende team krijgt 3 punten.
  • Ronde 3: Waterestafette
    Elk team moet zo snel mogelijk water van de ene kant naar de andere brengen met behulp van emmers of waterballonnen. Het team dat het snelst een bepaalde hoeveelheid water verplaatst, wint 5 punten.
  • Ronde 4: Kaaskop vs Frietkop
    Een eetwedstrijd waarbij de teams tegen elkaar strijden om een typisch gerecht van hun land zo snel mogelijk op te eten. Spelverloop: Beide teams krijgen een schaal met kaasblokjes of frieten. Het team dat als eerste alles opeet, wint 3 punten.
  • Ronde 5: Sportieve uitdaging (bijv. zaklopen of blind voetbal)
    Beide teams doen mee aan een reeks sportieve spellen. Deze worden op snelheid en precisie beoordeeld. Elk gewonnen spel levert 2 punten op.
  • Ronde 6: sluipspel
    Een sluipspel waarbij teams ongezien moeten proberen een doelwit te raken. Spelverloop: Elk team heeft een vlag die ze moeten verdedigen. Ondertussen probeert het andere team ongezien dichterbij te komen om de vlag van de tegenstander te raken met een waterpistool of balletje. Het team dat de vlag raakt zonder ontdekt te worden, wint 5 punten.
  • Ronde 7: Belgenmop vs Hollandergrap
    Een spel waarbij teams elkaar proberen aan het lachen te maken met moppen over het andere land. Spelverloop: Elk team krijgt om de beurt de kans om een mop over het andere land te vertellen. Het team dat het vaakst de tegenstander aan het lachen krijgt, wint 3 punten.
  • Finale: Mega-vlaggenrace
    De teams rennen in estafette met een grote vlag van hun land. Het eerste team dat zijn vlag helemaal naar de finish brengt, verdient 5 punten.
Materiaal
Vlaggen van België en Nederland Quiz vragen 2 emmers water Kaasblokjes en frieten
Organisatie
KLJ

Leeftijd

16
Duur
60 minuten
Intensiteit
rustig