Superblij of megatriest?

Superblij of megatriest?

Speluitleg

OPWARMER

Laat de speelclubbers kriskras in het lokaal zitten. Roep een emotie, daarop moeten de leden die zo expressief mogelijk uitbeelden. Begin zacht (bv. verlegen) en bouw zo op naar de grote emoties (bv. héél boos).

HET SPEL ZELF

Materiaal 

  • 1 raster gevuld met emoties
  • 2 sets van alle emoties uitgeknipt
  • 2 lege rasters

VERLOOP

Verdeel de groep in twee gelijke ploegen. Elke ploeg verdeel je dan nog eens in tweeën. Leg in het midden van het terrein het raster met de oplossing: een raster vol met emoties. Daar start telkens één deel van de ploegen. Op twee plekken aan de buitenkant van het terrein leg je de twee lege rasters met daarbij telkens een set emotiekaartjes. Hier staat het andere deel van de twee ploegen. Na het fluitsignaal mogen de leden aan het ingevulde rooster beginnen lopen naar het lege rooster van hun ploeg om daar zonder te spreken duidelijk te maken welke emotie waar in het raster moet staan. Ze mogen het lege raster en de emotiekaartjes ernaast niet aanraken! Op basis van die instructies vervolledigen de anderen het raster door er de emotiekaartjes op te leggen. Wie als eerste het raster juist kan vullen, wint.

AFRONDEN

Op het einde van het spel kun je even verder ingaan op de emoties. Of maak samen met je leden een soort haka van emoties! Waaaaaarrrh!

Organisatie
Chirojeugd Vlaanderen

Leeftijd

6
tot
8 jaar
Intensiteit
matig